Page was built on 02/04/2010

 
 
 

Ponturi SEO

Ponturile si informatile vor fi trimise prin mail, pentru a primi indrumari scrieti-ne intrebarile voastre pe adresa office@computerscom.ro si veti primi informatile dorite.

 

Sfaturi importante pentru imbunatatirea SEO.

 

1. Fa codul mai frumos decat designul
Cand se construieste "front end-ul" fi sigur ca utilizezi codul semantic. Prin folosirea descriptiva a tag-urilor in structura de pagini motoarele de cautare vor fi capabile sa citeasca si sa aiba o mai bună intelegere a continutului. Aceasta va face, de asemenea, procesul de stilizare a site-ului mult mai usor si mai curat.

2. Utilizeaza, dar nu abuza cuvintele cheie
Cuvintele cheie sunt cuvintele care descriu continutul. Este important, pentru a le amplasa in locuri strategice pe toata pagina cum ar fi: URL-ul, title, si in heading. Este important, de asemenea sa apara in pagina dar nu des pentru ca o sa fi penalizat pentru "keyword stuffing" adica umplutura de cuvinte cheie.

3. Evita utilizarea Flash pentru navigare
Cu cat de tentanta si aspectuoasa o navigatie Flash este, pe atat de neaccesibila. Motoarele de cautare au probleme cu citirea fisierelor Flash, ceea ce inseamna ca link-uri folosite in navigare nu poate fi urmate.

4. Utilizeaza titluri unice pentru pagini
Fiecare pagina pe site ar trebui sa aiba un titlu, si fiecare titlu ar trebui sa fie unic. Daca utilizezi acelasi titlu pentru fiecare pagina, motoarele de cautare se vor gandi ca fiecare pagina de pe site este are acelasi subiect.

5. Nu uita de imagini
Profita de atributul 'alt' al imaginilor pentru a descrie in mod corespunzator imaginea. Cat de destepte sunt motoarele de cautare ele nu pot vedea imaginea. Traficul pe site poate creste substantial daca atributul alt al imaginilor nu este uitat. Cine nu a folosit Google pentru imagini?

6. Nu utiliza link-uri generice
Motoarele de cautare acorda o mare importanta link-urilor. Deci, link-ul la un continut relevant trebuie sa descrie continutul. De exemplu, daca creezi un link la un articol despre Romania, foloseste ceva de genul "Aflati mai multe despre Romania", spre deosebire de "Aflati mai multe".

7. Nu utiliza imagini pentru a inlocui textul
Ca designeri, mereu am dori sa facem lucrurile cat de frumos este posibil. Aceasta inseamna ca, uneori inlocuim textele urate cu niste imagine atragatoare. Incearca sa eviti asta. Din nou, motoarele de cautare nu pot vedea continutul imaginii.

8. Utilizeaza AJAX cumpatat
Ajax este extraordinar pentru imbunatatirea experientei utilizatorilor, dar incearca sa nu exagerezi. Continutul generat de Ajax nu se poate accesa prin link. O regula de baza este: Daca ce incarci cu Ajax poate fi o pagina individuala, atunci evita utilizarea acestuia.

9. Obtine indexarea rapid
Pentru ca motoarele de cautare sa-ti indexeze site-ul rapid incearca sa-l legi de alte site-uri cu caracter asemanator. Trimiterea la Google functioneaza, de asemenea, dar uneori poate dura cateva zile, daca nu saptamani.

10. Foloseste un URL consistent
Cand construiesti un site decide de la inceput daca vrei sa folosesti sau sa dai afara "www". Odata ce ai decis, stai cu el. Motoarele de cautare, vad de exemplu "www.clevetic.com" sau "clevetic.com" ca doua site-uri diferite cu continut duplicat, lucru care nu le place de loc, iar daca nu le place nu il indexeaza.

Ai vreun sfat SEO suplimentar? Comenteaza la SEO Forum.

Bookmark and Share
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one